Vissza a blog kezdőlapra

Hamarosan Toyotát is lehet vásárolni a Suzuki-kereskedésekben

2019-03-21 | Újgumivilág.hu
Ismertette együttműködésének részleteit a Toyota és a Suzuki. A két japán autógyártó a jövőben átveszi egymás néhány modelljét, de a megállapodás más területeket – pl. egy közös típus kifejlesztését – is érint.

Még 2017 elején írt alá egy együttműködési szándéknyilatkozatot a Suzuki és a Toyota, nemrégiben pedig a részletek kidolgozása is megtörtént. A két japán gyártó elárulta, hogy az együttműködés főként a motorgyártást és egymás modelljeinek átvételét érinti – például a kombi Corollát és a RAV4-est hamarosan a Suzuki is árulhatja Európában.Emellett a Suzuki szabadon használhatja a Toyota hibrid hajtásrendszerét, és egy új, alsó középkategóriás modell közös fejlesztése is megvalósulhat. Továbbá a Suzuki indiai gyárában gyártott Ertigából, Ciazból, Balenóból és Vitara Brezzából az afrikai kereskedéseiben meg lehet vásárolni a Toyota-típust.

A megállapodásban szerepel az is, hogy a Suzuki benzines kisautóiban ezentúl a Toyota által gyártott motorok kerülnek be, melyeket a márka lengyelországi gyárában szerelnek össze. Ugyanilyen motorok kerülnek be egyébként néhány Toyota-modellbe is a jövőben.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel