Vissza a blog kezdőlapra

Ezen rendszerek használata lesz kötelező az új autókban

2019-03-28 | Újgumivilág.hu
A sebességkorlátozás és az automata vészfék csak kettő azokból a berendezésekből, amelyeket 2022-től minden új autóba kötelező lesz beszerelni az EU tagállamaiban – szerepel az Európai Bizottság nemrégiben meghozott döntésében.

Még 2018 tavaszán hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság, hogy néhány olyan – a balesetmegelőzést segítő – rendszer használatát tennék kötelezővé az új gépjárművekben, amelyet sok, főleg prémiumkategóriás autóban extraként már most is lehet rendelni. Nemrégiben pedig megszületett az ideiglenes politikai megállapodás is a témában az Európai Unió intézményei részéről.Eszerint a következő 20 évben 140 000 súlyos sérülést és 25 000 halálos balesetet szeretnének megelőzni az automata vészfék, az intelligens sebességkorlátozás, a tolatáshoz használandó segítség, a baleseti adatgyűjtő, az eddigieknél is masszívabb biztonsági övek, valamint egyéb, a sofőr figyelmét javító és ellenőrző berendezések kötelező használatával.

Az autóbuszok és a teherautók esetében továbbá a holtterek teljes kiküszöbölését is el szeretnék érni. Ezekkel az újításokkal az EU azt reméli, hogy az öreg kontinens gépjárműipara egy sokkal jobb helyzetbe kerül a versenyképesség és az innováció terén.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel