Vissza a blog kezdőlapra

Így hasít a Cupra 2020-as ETCR-autója jégen – videó

2019-04-01 | Újgumivilág.hu
A jégautó-világbajnokság egyik helyszínén tesztelte azt az autóját a Cupra, amellyel a jövőre induló ETCR-sorozatban vesz részt. A teszt célja az autó tökéletes felkészítése volt az első teljesen elektromos túraautó-bajnokság legelső szezonjára. 

2018 márciusában jelentették be, hogy 2020-ben elindul a TCR-sorozatok új generációja, az ETCR, melyben teljesen elektromos autókkal csapnak össze a versenyzők. Már akkor biztos volt, hogy a SEAT márkája, a Cupra más TCR-kategóriák – például a világkupa, a WTCR – mellett az új sorozatban is jelen lesz gyártóként. Azóta más autógyártó nem jelentette be, hogy beszállna, pedig a Cuprán kívül négy-hat résztvevőre számít a szervező WSC Technology.A Cupra viszont már néhány hónappal a bejelentés után elkészült az autóval, és meg is kezdte annak tesztelését különböző pályákon és különböző viszonyok között, ám a legutóbbi teszt enyhén szólva különlegesre sikerült. Az autót ugyanis Andorrában, a jégautó-világbajnokság egyik helyszínen próbálták ki. Minden kerékre 420 db szöget helyeztek fel a tapadás javítása érdekében, a négykerekűt – akárcsak a korábbi teszteken – Jordi Gené vezette.

Az ETCR versenyei a jövőben természetesen épített versenypályákon zajlanak, a Cupra célja a jeges teszttel az összkerékhajtás finomhangolása volt, hiszen jeges felületen az apróbb eltéréseket is jobban meg tudják vizsgálni, mint az asztalton.
Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel