Vissza a blog kezdőlapra

Érintőképernyős kormányt fejlesztett a Hyundai

2019-04-04 | Újgumivilág.hu
Videóban mutatta be teljesen érintőképernyős kormánykerekét a Hyundai, ám a forradalminak számító rendszer egyelőre csupán „ábránd”, mivel közel sem biztos, hogy piacra dobja azt a dél-koreai autógyártó. 

Az, hogy érintéssel tudunk állítani bizonyos dolgokat a kormányon, önmagában nem nagy újdonság. A Hyundai azonban tovább gondolta az ilyen jellegű vezérlést, és kormányküllőre szerelt képernyőkkel rukkolt elő, amellyel a célja elsősorban az volt, hogy visszaszorítsa a sofőr figyelmét elvonó irányítórendszerek okozta veszélyt. Igaz, egyes szakértők szerint ezzel a rendszerrel éppen csökkentenék a biztonságot, hiszen a látott tartalom folyamatosan változik aszerint, hogy éppen mit szeretnénk átállítani az autóban.A tervek szerint viszont valamilyen fizikai visszajelzést is kapna a sofőr, így nem feltétlenül kell lenéznie a kormányra ahhoz, hogy lássa, hogyan tudja beállítani a kívánt dolgot. A Hyundai más tekintetben is nagy hangsúlyt helyezett a látványra, ugyanis a műszalfalon lévő kijelzőt háromdimenziósra tervezte. Ezt egyébként úgy érték el, hogy két, egymástól hat milliméterre lévő kijelzőt helyeztek el egymás mögött.

Arról, hogy az érintőkijelzős kormánykereket mikor tervezik akár a sorozatgyártásba is bevezetni – ezzel pedig elérhetővé tenni az új autót vásárlók számára –, nem árult el semmit a Hyundai, így könnyen lehet, hogy egyelőre csak szimpla „ötletelésről” van szó.Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel