Vissza a blog kezdőlapra

Holdjárókhoz fejleszt gumikat a Bridgestone

2019-04-24 | Újgumivilág.hu
Hamarosan a Bridgestone kifejezetten erre a célra kifejlesztett abroncsaival szerelhetik fel a Toyota holdjáróit. A japán gumigyártó ezzel az űrkutatás javításához szeretne hozzájárulni. 

A Bridgestone a Toyotával és a Japán Világűrkutató Ügynökséggel (JAXA) együttműködve alkotja meg azokat a gumikat, amelyeken a jövőben mehetnek a japán autógyártó holdjárói. A követelmények nem kicsik: olyan abroncsokat kell fejleszteni, amelyekkel a játművek több mint 10 000 kilométert tehetnek meg a Hold felületén.„Hisszük, hogy a technológiai adottságaink lehetővé teszik a számunkra, hogy bővítsük a gumiabroncs-fejlesztés lehetőségeit, amelyek még a hold felszínén található legnehezebb körülmények között is működhetnek, ez pedig magasabb szintű mobilitást teremt az emberiség számára” – mondta Nizar Trigui, a Bridgestone Americas technológiai vezérigazgatója.

A japán gumiabroncsgyártó már dolgozik egy olyan rugalmas kerékkoncepción, amely elbírja a járművek tömegét, és megfelelően használható azok gyorsulásához és fékezéséhez. A küldetés célja a világűrhöz kapcsolódó kutatások bővítése és javítása.


Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel