Vissza a blog kezdőlapra

Nem akármilyen könyvekkel ünnepli 100. születésnapját a Bentley

2019-05-20 | Újgumivilág.hu
Három árkategória és több mint 600 példány készül a Bentley százéves örökségéről szóló könyvből, de annak, aki azt tervezi, hogy megvásárol egyet a kiadványból, legalább 3000 fontot kell fizetnie. 

1919-ben, az észak-londoni Cricklewoodban alapította W. O Bentley a Bentley Motors Limited nevű vállalatát, amely világhírűvé akkor vált, amikor 1924 és 1930 között összesen ötször nyerte meg a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt. Az alapítás 100. évfordulója idén lesz, ennek alkalmából pedig a cég egy 800 oldalas portrégyűjteményt ad ki, melyből összesen 607 példányt helyeznek forgalomba.Aki viszont szeretne magáénak tudni egyet a könyvek közül, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Bár három különböző kategóriájú darab készül, a legolcsóbb is 3000 fontba kerül. A Centenary-kiadásból 500 darabot lehet megvásárolni. A második kategóriát a Mulliner-verzió jelenti, melynek ára az előzőnek több mint a négyszerese – az alapár 12 500 font, és tartalmaz egy darabot annak az autónak a gumijaiból, mellyel a Tom Kristensen, Rinaldo Capello és Guy Smith hármas máig az utolsó Le Mans-i győzelmét aratta a márkának még 2003-ban.

Akinek ez sem lenne elég, megvásárolhat egyet a száz példányban készülő 100 Carat-kiadásból. Ennek a borítóját százkarátnyi gyémánt díszíti, de nem csak emiatt nem ajánlott a reggeli kávé mellett olvasgatni egy kávézóban. A könyv ugyanis közel 30 kilogrammot nyom.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel