Vissza a blog kezdőlapra

A sok elutasítás után a Renault lehet a Fiat új partnere

2019-05-28 | Újgumivilág.hu
Úgy tűnik, hogy végül a Renault-val léphet fúzióba a Fiat Chrysler, legalábbis a két cég összeolvadásának tervezetéről szóló bejelentés szerint a franciák fontolgatják, hogy egy új, közös vállalatban egyesüljön a két autógyártó. 

Nem a Renault az első autógyártó, amelyet megkörnyékezett a Fiat Chrysler, hogy szakmai partnerkapcsolatba lépjenek, ám talán abban a tekintetben elsőnek mondható a francia gyártó, hogy a vezetősége hajlandó átgondolni a fúzió lehetőségét.Ha az összeolvadás meg is valósul, csak az azt megelőző tárgyalások is eltarthatnak akár több mint egy évig. Ha viszont valóban egyesül a két cég, a harmadik legnagyobb autógyártója jönne létre a világon, és az összeolvadással, valamint a költségek megosztásával nagyjából 5 milliárd eurót takaríthatna meg a Fiat és a Renault évente.

Az előzetes tervek szerint az összeolvadást úgy oldanák meg, hogy egy új vállalatot jegyeznének be Hollandiában, amelynek 50 %-os tulajdonosa a Fiat lenne, a másik 50 %-os részesedéssel pedig a Renault rendelkezne. Az új cég vezérigazgató a Renault jelenlegi elnöke és a Michelin korábbi vezérigazgatója, Jean-Dominique Senard lenne.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel