Vissza a blog kezdőlapra

Az idei F1-es autó nevét kapta az első hibrid Ferrari

2019-06-02 | Újgumivilág.hu
Az autó teljes neve SF90 Stradale Maranello, amellyel – az F1-es alakulat 2019-es autójához hasonlóan – a Scuderia Ferrari alapításának 90. évfordulójára emlékeznek.

A Ferrari SF90 Stradale első tulajdonosai az év végén kapják meg az autójukat, amelyet az olasz sportautógyártó az első igazi hibridmodelljének tart. A négykerekűben egy négyliteres V8-as (turbó) benzinmotor üzemel, továbbá három villanymotor is megtalálható benne, ami az alap 780 lóerőt további 220-szal dobja meg.A villanymotorok, valamint amiatt, hogy ezek segítségével az autó 25 km-t is meg tud tenni a benzinmotor használata nélkül, Magyarországon akár a zöld rendszámot is megkaphatja. Tisztán elektromos módban 135 km/ó-ig lehet felgyorsulni – ehhez a 7.9 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátoros plug-in hibrid rendszer járul hozzá. Aki viszont igazán „meg szeretné hajtani” az autót, az a Performance-módban teheti ezt meg. Ilyenkor folyamatosan működik a belsőégésű motor, és az autó 2.5 másodperc alatt eléri a 100 km/ó-ás sebességet.

A Ferrari 2019-es Forma–1-es autójának nevében azért szerepel a 90-es szám, mert idén van a 90 évfordulója annak, hogy Enzo Ferrari megalapította az istállót. Bár Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek eddig nem sikerült az elvárásoknak megfelelő eredmény elérnie a szezonban, a Ferrarinak van oka megünnepelni az alapítást.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel