Vissza a blog kezdőlapra

Új gyártási folyamat és tizedével könnyebb gumik a Bridgestone-tól

2019-06-25 | Újgumivilág.hu
Az új, Enliten-technológiájával járulna hozzá a Bridgestone a fenntarthatóbb autózáshoz. A szabadalmaztatott előállítási folyamattal jelentősen csökkenthető az abroncsok gyártásához szükséges alapanyag, az új gumik pedig a károsanyagkibocsátás visszaszorításához is hozzájárulnak.

Az Enliten-technológiának köszönhetően átlagosan 20 százalékkal csökkenhet az abroncsok gördülési ellenállása, egy sztenderd, nyári abroncshoz képest pedig a gumik nagyjából 10 százalékkal kevesebbet nyomnak. Mindez egy speciális gumikeveréknek köszönhető, amelyet egyébként a Bridgestone szabadalmaztatott.Az abroncsok kifejlesztésénél fontos szempont volt a környezettudatosság. Bár a kopásállóság, így pedig a gumik élettartama nagyjából megegyezik egy átlagos abroncs paramétereivel, az előállításhoz jóval kevesebb alapanyag szükséges, ráadásul az Enliten-technológia hozzájárul az autók vezethetőségének stabilitásához, ennek nagy előnye pedig a széndioxid- és egyéb káros anyag kibocsátás csökkenése.

A Bridgestone a gumigyártók közül a legtöbbet költ olyan termékek és technológiák kifejlesztésére, amelyek előmozdítják a környezetbarátabb és fenntarthatóbb autózást, és a vállalat erre törekszik a jövőben is – például hamarosan jelentős iparági együttműködéseket jelent be Európában.

Bridgestone-kínálatunkat ide kattintva tekinthetik meg.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel