Vissza a blog kezdőlapra

További négy évig Hankook-gumikon száguld a DTM mezőnye

2019-07-01 | Újgumivilág.hu
2023-ig a Hankook marad a német túraautó-bajnokság (DTM) hivatalos gumiszállítója. A dél-koreai gyártó ezzel a sorozat leghosszabb ideig tartó partnere lesz a gumigyártókat tekitve.

A DTM-es csapatoknak egészen a 2010-es szezon végéig a Dunlop szolgáltatta a gumikat, 2011-től azonban a Hankook lett a sorozat hivatalos gumiszállítója. Ez pedig egészen a 2023-as idény végig nem változik, a sorozat mögött álló ITR ugyanis bejelentette, hogy szerződést hosszabbított a dél-koreai gumigyártóval.Azzal, hogy az együttműködés további négy évig tart, a Hankook lett a DTM 35 éve íródó történelmében az a gyártó, amely a leghosszabb ideig mondhatja magát a sorozat hivatalos gumiszállítójának.

A Hankook egyébként korábban a Forma–1-et is célba vette, hiszen tavaly pályázatot nyújtott be a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kiírására, amelyben a 2020-tól kezdődő időszakra vette volna át a királykategória jelenlegi gumiszállítójának, a Pirellinek a helyét. Bár az FIA képviselői még a gyártó Tedzsonban kialakított központjában is látogatást tettek, végül a Pirelli pályázatot hirdették ki győztesnek.

Hankook-kínálatunkat az alábbi linket tekinthetik meg!

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel