Vissza a blog kezdőlapra

Az észak-európai országban igencsak rákattantak a Teslára

2019-07-08 | Újgumivilág.hu
2019 júniusában is Teslából adtak el a legtöbbet Norvégiában. Azonban ha a pontos számokat nézzük, az eddigieknél is nagyobb az amerikai gyártó piaci részesedése a skandináv országban, amely a világson az egyik leginkább villanyautópárti.

Norvégiában évről évre egyre tudatosabban vásárolnak a fosszilis energiával hajtott járművek helyett villanyautókat, ez pedig az eladási adatokon is igencsak meglátszik. Sokan a jól ismert gyártók új, elektromos modelljeit választják, de emellett a Tesla autói is igencsak keresettek a norvég lakosság körében.Ez olyannyira igaz, hogy már nem először fordul elő, hogy egy adott hónapban a Tesla nyeri az „újautó eladási versenyt”. 2019 júniusában viszont a korábbiaknál is nagyobb volt az amerikai gyártó piaci részesedése Norvégiában: az eladott autók közel 25 %-a Tesla-modell volt, vagyis átlagban minden negyedik autó, amit a norvégok vettek, a Tesla eladásait növelte.

De mégis mi áll a hatalmas eladási számok mögött? Az egyik oka az lehet, hogy nemrégiben dobták piacra a Model 3-at, vagyis nőtt a kínálat az autóvásárlók számára. Norvégiában egyébként az a cél, hogy 2025-ra csak villanyautókkal furikázzanak. Csak hat évre vagyunk ettől az időponttól, szóval nincs messze a „határidő”, de a norvégok mindenképp jól haladnak, hiszen ebben a hónapban is az eladott autók közel fele elektromos volt.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel