Vissza a blog kezdőlapra

A Mercedes lenyomta a BMW-t, a vezérigazgató távozik

2019-07-10 | Újgumivilág.hu
2016 óta jobban áll a Mercedes a BMW-nél az értékesített autók terén, ezért a bajor vállalat felügyelő bizottsága a jelenlegi vezérigazgató, Harald Krüger leváltását fontolgatta. A szakember azonban megelőzte a döntéshozatalt, és maga mondott le a posztjáról. 

Harald Krüger 1992 óta dolgozott a BMW-csoportnál, a vállalat élére pedig 2015-ben került. A szerződése szerint 2020-ig ott is maradhatott volna, de a BMW csökkenő eladásai miatt a felügyelő bizottság azt tervezte, hogy új személyt nevez ki a posztjára. Krüger azonban nem várta meg, hogy felmondjanak neki, ő maga jelentette be a távozását.Ennek egyik oka pedig az volt, hogy a BMW nagy konkurense, a Mercedes megelőzte a bajor márkát a prémiumkategóriás autók eladásában, továbbá az elektromos járművek terén sem nyújtott eddig kimagaslót a BMW.

Bár Krüger csak nemrég mondott le, már azt is sejteni lehet, hogy ki lesz az utódja. Az egyik jelölt Klaus Fröhlich, aki jelenleg a fejlesztési részleget irányítja, de a befutónak a mostani termelési igazgatót, Oliver Zipsét tartják.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel