Vissza a blog kezdőlapra

Hamilton nagyon készül a Magyar GP-re, minden programját törölte

2019-07-30 | Újgumivilág.hu
A mentális és fizikai egészségét szem előtt tartva kizárólag pihenéssel szeretné tölteni a Magyar Nagydíj előtti napjait Lewis Hamilton. Ennek érdekében minden egyéb programját, amit korábban betervezett a két versenyhétvége közé, lemondta.

Miután megszerezte a pole pozíciót a Német Nagydíj időmérőjén, Lewis Hamilton elárulta, hogy az is kétséges volt, hogy részt tud venni a kvalifikáción, hiszen aznap reggel nem érezte magát túl jól. A Mercedesnél állítólag készen álltak arra, hogy Esteban Ocont ültessék autóba Hamilton helyett, de a brit végül teljesíteni tudta a hétvége hátralévő részét.A verseny azonban enyhén szólva rosszul alakult Hamilton számára – a pontszerző helyeken kívül végzett, és csak annak köszönhetően kapott mégis két egységet, hogy Kimi Räikkönent és Antonio Giovinazzit utólag 30 másodperces időbüntetéssel sújtották. Hamilton a leintés után elmondta, hogy alig várta, hogy vége legyen a hockenheimi esőkáosznak, azóta pedig a soron következő, hungaroringi versenyhétvége előtti terveiről is beszélt.

„Mindent lemondtam a következő pár napra. Valószínűleg hazamegyek, hogy pihenjek és túltegyem magam ezen a szörnyűségen. Most még nem érzem magam sokkal jobban, de remélhetőleg ez változni fog a következő néhány napban. Nem hiszem, hogy ha autóban ülhetek, az mindig jót tesz. Az egészség nagyon fontos, szóval szeretnék megbizonyosodni arról, hogy a lehető legjobb egészségi állapotban leszek a következő versenyen” – mondta az ötszörös világbajnok.

A Magyar Nagydíjat ezen a hétvégén rendezik a Hungaroringen.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel