Vissza a blog kezdőlapra

Világszinten csökken a Suzuki eladása, nálunk a csúcson van

2019-08-08 | Újgumivilág.hu
Bár az összes eladását tekintve jelentősen csökkent a Suzuki bevétele 2019 tavaszán az előző évhez viszonyítva, Magyarországon a múlt hónapban minden harmadik forgalomba helyezett autó a japán gyártó egyik modellje volt.

Közel 50 %-kal kevesebb profitot generált a Suzuki a 2019–2020-as üzleti év első három hónapjában – a japán autógyártó nyeresége a tavalyi 116.5 milliárd jen helyett idén tavasszal csupán 62.7 milliárd jen volt. Emögött részben az áll, hogy Indiában az utóbbi hónapokban kevesebb autót vásároltak az emberek, és mivel a Suzuki számára a legnagyobb piacot a dél-ázsiai ország jelenti, ha ott csökken az eladása, az a világszintű kimutatásaiban is szembeötlő.Ezzel szemben Magyarországon nem lehet ok a panaszra. A vállalat 27 éve van jelen hazánkban, és ezalatt idén júliusban adta el a legtöbb autóját hónapra lebontva, egész pontosan 3944 új Suzukit helyeztek forgalomba a múlt hónapban. 

Magyarországon hónapok óta az Esztergomban gyártott Vitarából és/vagy SX4 S-Crossból kerül ki a legnagyobb számban értékesített személyautó, és a Suzuki-modellek a teljes gépjármű-értékesítés 17.41 %-val büszkélkedhetnek. 2019 júliusában ráadásul azt is elmondhatták, hogy minden harmadik új, forgalomba helyezett személyautó valamilyen Suzuki volt.


Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel