Vissza a blog kezdőlapra

Páncélozott személyautót dob piacra a BMW

2019-08-29 | Újgumivilág.hu
Hamarosan érkezik a BMW X5-ös gyárilag páncélozott változata, amellyel a német gyártó nem mindennapi helyzetekben nyújt védelmet a vásárlók számára – főként a világ olyan országaiban, ahol a tehetősebb személyeknek nagyobb védelemre van szükségük.

A BMW-nél azzal indokolták a kissé a szokatlan modell piacra dobását, hogy egyes helyeken a világban – kiemelve Dél-Amerikát, Oroszországot és Afrikát – a tehetősebb személyeknek bőven van okuk tartani a támadásoktól és/vagy az emberrablásoktól. A BMW kihasználva ezt a piaci rést megalkotta a X5 VR6-ost, amely a klasszikus X5-ös gyárilag páncélozott változata.Főként az utasteret védik jelentősen, és aki szeretné, felárért kérhet olyan karbon lemezt is a padló alá, amely még a kézigránátok ellen is véd. A BMW elmondása szerint az autóban akkor sem eshet bajuk az ott tartózkodóknak, ha négyméternyire tőle 15 kilogrammnyi TNT robban fel. Természetesen egy ilyen szituációban nemcsak az azonnali védelem gondoskodtak – a támadás esetén aktiválódó védelmi rendszer rögtön riasztja a biztonsági szolgálatot.

Persze egy ilyen autónál nemcsak a biztonság számít – a vásárlóknak az is fontos, hogy milyen teljesítményre képes a jármű. Ami a motor illeti, egy 4.4 literes V8-as biturbó hajtja az autót, ami 530 lóerővel és 750 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. 0-ról 100 km/ó-ra 5.9 másodperc alatt gyorsul, de a végsebességet elektronikusan korlátozták 210 km/ó-nál.


Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel