Vissza a blog kezdőlapra

Külön gumikat fejlesztett a Michelin a Bugatti sebességrekordjához

2019-09-02 | Újgumivilág.hu
490.48 km/ó-val állított fel új sebességrekordot a Bugatti. A nem kis feladat sikeres és kevésbé veszélyes elvégzéséhez a Michelin is hozzájárult, mégpedig a speciális abroncsok kifejlesztésével.

Az új sebességrekord felállításához a Bugatti a Chiron típusú modelljét vetette be, a Michelin pedig külön erre a célra fejlesztett ki abroncsokat a francia gyártó számára. Akkora sebességnél ugyanis, amelyet el szeretett volna érni a Bugatti, már szinte elképzelhetetlennek tűnő terhelést kapnak a gumik, amelyek közül olyan kellett, ami kibírja a percenkénti 4100-as fordulatot.Az autót egyébként az 58 éves brit autóversenyző, Andy Wallace vezette, aki 1988-ban Jan Lammersszel és Johnny Dumfrieszal közösen megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt. A rutinos pilóta többek között elárulta, hogy többször is neki kellett futnia a rekordkísérletnek, mire sikeresen végre tudta hajtani azt.

Természetesen a „pályát” is ki kellett alakítani az új rekord felállításához. Ez nem kevesebb, mint 8.8 kilométer hosszú lett annak érdekében, hogy kellő hely legyen a felgyorsításhoz, valamint a megálláshoz is. A rekordkísérlet végül sikeresen zárult, így már 490.48 km/ó-t kell túlszárnyalni annak, aki szeretné megdönteni ezt a csúcsot.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolatfelvétel